ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

H Βόρεια Κορέα έτοιμη για την εκτόξευση του πυραύλου - Ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του!!



Την ανάσα του κρατάει ο πλανήτης, καθώς πριν λίγα λεπτά μεταδόθηκε ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος κατά την Βόρειο Κορέα θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο και κατά τους υπολοίπους αφορά τη δοκιμή βαλλιστικού όπλου, παρά τις αμερικανικές, ιαπωνικές και νοτιοκορεατικές απειλές περί κατάρριψής του, τοποθετήθηκε στην....
πλατφόρμα εκτόξευσης! 


Ξένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την βορειοκορεατική κυβέρνηση στο διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι (βορειοδυτικά), μετέδωσαν ότι ο τεράστιος πύραυλος μεταφέρθηκε μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης! 

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών (σχετική αναφορά ΝSA) αναφέρει ότι η Βόρειος Κορέα έχει επιτύχει να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο στις διαστάσεις του βαλλιστικού πυραύλου που θα εκτοξευθεί. Μέχρι τώρα υπολόγιζαν ότι τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας μπορούσαν να εκτοξευθούν μόνο με βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές αρχές, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά στο διάστημα από τις 12 ως τις 17 Απριλίου, δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βόρειας Κορέας.

Οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από το σημείο της εκτόξευσης και να δουν από κοντά το δορυφόρο. 

Είναι η πρώτη φορά που οι βορειοκορεατικές αρχές επέτρεψαν σε περίπου 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν με ειδικό για την περίσταση τρένο στο νέο διαστημικό κέντρο που κατασκευάστηκε στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ από τα κινεζικά σύνορα.

Οι βορειοκορεατικές αρχές οργάνωσαν τη χωρίς προηγούμενο επίσκεψη αυτή για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3, δεν είναι βαλλιστικός, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC3 βρίσκονται έτοιμα σε θέσεις διασποράς σε διάφορα σημεία της επικράτειας, αλλά η Βόρεια Κορέα έχει προειδοποιήσει ότι όποιος τολμήσει να κτυπήσει τον βορειοκορεατικό πύραυλο θα αντιμετωπίσει άμεσα την δύναμη και την οργή της Βόρειας Κορέας. Που σημαίνει ότι πλέον απειλούν ευθέως με πυρηνικό κτύπημα. 

Πρόκειται για το κλασικό ψυχροπολεμικό πυρηνικό chicken game, το οποίο όμως θέλει δύο υπερδυνάμεις για να μην φτάσει στο τέλος. Το νευρικό καθεστώς της Β.Κορέας δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα αντιδράσει σπασμωδικά...

Μέχρι την Πέμπτη, είχαν αναπτυχθεί σε τέσσερα σημεία: Στη νήσο Ισιγκάκι, στη Νάχα, στη Μιγιάκο και τη Νάντζο. Μαζί με τα καταδρομικά με το σύστημα Aegis και αντιβαλλιστικά βλήματα SM3, τα «Μιόκο», «Τσοκάϊ» και «Κιρισίμα»,  παρατάσσουν ένα πυκνό σύστημα δίκτυο αντιαεροπορικής κάλυψης, ενόψει της εκτόξευσης του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, το καταδρομικό «Kirishima» απέπλευσε πριν οκτώ ημέρες από τη ναυτική βάση Γιοκοσούκα, με κατεύθυνση την ανατολική Κινεζική Θάλασσα. Σύντομα θα ενισχυθεί από δύο ακόμα πλοία της κλάσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας θα στείλει και μαχητικά αεροσκάφη F-15J για την αεροπορική κάλυψη των καταδρομικών με το σύστημα μάχης Aegis. 

Αντίστοιχα έχουν αναπτυχθεί και σκάφη του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού με σύστημα AEGIS μεταξύ Βόρειας Κορέας και Αλάσκας.

«Η εκτόξευση πλησιάζει. Είναι πιθανό η ημέρα εκτόξευσης του πυραύλου να είναι η 12η ή η 13η Απριλίου. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το δικαίωμα εκτόξευσης πυραύλων για ειρηνικούς σκοπούς, ένα νόμιμο δικαίωμα για ένα κυρίαρχο κράτος που αποτελεί σημαντικό βήμα για την οικονομική μας κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Αντίστοιχα προετοιμάζεται και η Νότια Κορέα «Προετοιμάζουμε τα μέσα για την παρακολούθηση της τροχιάς του πυραύλου και θα τον καταρρίψουμε αν παρεκκλίνει της προβλεπόμενης πορείας και υπάρξει πιθανότητα να πέσει το έδαφός μας», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.