Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

FT: "Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς την Ελλάδα; Ντροπή"

 

Tο κατάφεραν και αυτό να κινδυνεύουμε με απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εμείς που τους δημιουργήσαμε. Εαν συμβεί και αυτό τότε πως θα τολμήσουν να μας ζητήσουν τη ψήφο μας σε λίγο; Η μήπως δε σκοπεύουν να μας τη ζητήσουν; Όταν έγκυρη εφημερίδα παγκόσμιας κυκλοφορίας αναφέρεται σε αυτό το θέμα με τέτοιους σχολιασμούς πρέπει να ανησυχούμε.
Με πολύ επικριτικά σχόλια οι Financial Times σχολιάζουν την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο εσωτερικό, με συνέπεια όπως τονίζει η εφημερίδα να κινδυνεύει ακόμη και η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Η κρίση χρηματοδότησης για την ελληνική ομάδα αποτελεί ντροπή για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία τον επόμενο μήνα θα επιβλέψει την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία ενόψει τον Αγώνων του Λονδίνου» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι πολλοί έλληνες αθλητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέρμανσης στις εσωτερικές εγκαταστάσεις τον χειμώνα και για φτωχή συντήρηση των εξωτερικών εγκαταστάσεων.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο ΣΕΓΑΣ καλεί την αθλητική ηγεσία και ιδιαίτερα τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει αποτρέποντας το οικονομικό αδιέξοδο και τη διάλυση του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού. Εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι μετά τη μεγάλη κλοπή της Εθνικής πινακοθήκης, και μετά τη μεγάλη κλοπή του Μουσείου της Ηλείας, τυχόν απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι η τρίτη "μεγάλη επιτυχία" του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και δικαίως το όνομά του θα γραφτεί (έτσι κι αλλιώς κέρδισε το δικαίωμα μόνο με τις δύο πρώτες) με χρυσά γράμματα για να το θυμούνται τα παιδιά μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.