ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Focus: Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά ούτε για τα... ψηφοδέλτια

Η Ελλάδα δεν έχει χαρτί για τα ψηφοδέλτια είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικιού Focus που με ειρωνικό τρόπο σχολιάζει την έλλειψη χρημάτων και οργάνωσης.

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, ωστόσο είναι πραγματικότητα: Οι εκλογές στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μην διεξαχθούν, εξαιτίας της έλλειψης -των απαραίτητων για τη διαδικασία- χρημάτων», επισημαίνει το Focus.

«Στην Ελλάδα -σύμφωνα με τη νομοθεσία- το χαρτί για τα ψηφοδέλτια προμηθεύεται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα κόμματα υποχρεούνται να παραδώσουν τα τυπωμένα ψηφοδέλτια μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου. Όποιος δεν τα παραδώσει εγκαίρως, αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία» τονίζει το περιοδικό.

«Το πρόβλημα είναι ότι στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, συγκεντρώθηκαν μόνο 20.000 χαρτιά για τα ψηφοδέλτια, ενώ χρειάζονταν συνολικά 30.000 για όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Σημειώνουμε ότι η διανομή για την εκτύπωση του χαρτιού άρχισε μόλις δύο μέρες πριν από την προθεσμία, που λήγει σήμερα. Άραγε θα προλάβουν να τα τυπώσουν;» διερωτάται το Focus.

«Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια η Βουλή και η κυβέρνηση λειτούργησαν λιγότερο άμεσα σε σχέση με την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: Μόλις στις 19 Απριλίου, το ελληνικό υπουργείο ενέκρινε τα 700.000 ευρώ -αναγκαία για την αγορά του χαρτιού των ψηφοδελτίων», καταλήγει το δημοσίευμα και υπενθυμίζει ότι η δεν είναι η πρώτη φορά που η έλλειψη χαρτιού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα, καθώς «οι Έλληνες μαθητές δεν είχαν βιβλία μέχρι και τη μέση της σχολικής χρονιάς».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.