ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τιμωρητική ψήφο θα δώσουν σχεδόν οι μισοί Έλληνες....

 

Ένα ιδιαιτέρως ρευστό πολιτικό σκηνικό καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Με τα ποσοστά που καταγράφονται για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας να παρουσιάζουν πτωτική τάση ακόμα και σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Αναλυτικότερα, ως προς τη πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 18,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ο ΛΑΟΣ 4%, ο Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, η Χρυσή Αυγή 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%,  οι Οικολόγοι 1,5%, ενώ στο 10,2% καταγράφεται το Λευκό και η αποχή και στο 19,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «προφίλ» της ψήφου, καθώς στο ερώτημα για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει κανείς, ποσοστό 29,5% δήλωσε πως θα ψηφίσει για να ενισχύσει το κόμμα που πιστεύει πως θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα προοπτικής για τη χώρα, ποσοστό 41,9% θα δώσει «τιμωρητική ψήφο», θα ψηφίσει για να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ένα 21,7% θα ψηφίσει για να έχει η χώρα αύριο μια σταθερή κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση το 84,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα πάει στην κάλπη και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, έναντι ποσοστού 13% που δηλώνει πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα ψηφίσει.  Ποσοστό σαφώς αυξημένο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Μείωση μισθών, φόβος ανεργίας, απώλεια αγαθών και η έξαρση της εγκληματικότητας είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν – και θα απασχολούν και μπροστά στην κάλπη – τον μέσο Έλληνα, ενώ ως προς το θέμα που θα καθορίσει την ψήφο τους, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 67,6% την κατάσταση της Οικονομίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.