Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Μ. Θεοδωράκης: Στήριξη στις αντιμνημονιακές δυνάμεις

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τις συνεπέστερες αντιμνημονιακές δυνάμεις, καλεί τους πολίτες το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υποστηρίζει, ότι η τρόικα επιχειρεί, μετά τον οικονομικό (Μνημόνιο) και τον νομικό (Δανειακή) "αφοπλισμό" της Ελλάδας, και τον πολιτικό αφοπλισμό του ελληνικού λαού, μέσω της υπερψήφισης των "μνημονιακών κομμάτων". Υπό τις συνθήκες αυτές, εκτιμά, οι εκλογές τείνουν να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο.
Η απόφαση χαρακτηρίζει επίσης "ιστορικές" τις ευθύνες των κομμάτων, κινημάτων και ατόμων που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο.
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μαζικά το κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό που θεωρούν ότι έχει την πιο συνεπή αντιμνημονιακή στάση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο ευνοούν τα κόμματα του μνημονίου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Σπίθας»
«Το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα των εκλογών - που εικάζεται ότι θα προκηρυχθούν για τις 29 Απριλίου ή τις 6 Μαΐου - μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις επιστολές του ιδρυτή του Κινήματος μας Μίκη Θεοδωράκη.

Οι επικείμενες εκλογές, εφόσον τελικά γίνουν, θα έχουν κρίσιμη ιστορική σημασία. Η τρόικα επιδιώκει στις εκλογές αυτές την τρίτη νίκη της.

Πέτυχε με το μνημόνιο τον οικονομικό αφοπλισμό της Ελλάδας, με την δανειακή τον νομικό και στις εκλογές επιδιώκει τον πολιτικό της αφοπλισμό.

Θέλει να εκμεταλλευθεί τυχόν εκλογική νίκη των μνημονιακών κομμάτων, προκειμένου να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, που υπερψηφιστήκαν πραξικοπηματικά.

Οι προσεχείς εκλογές υπό τις συνθήκες αυτές, τείνουν να πάρουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο και τις δανειακές.

Είναι ιστορικές οι ευθύνες των κομμάτων, κινημάτων και ατόμων που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, παρά τις άοκνες, πολύμηνες, επίμονες και υπομονετικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Μίκη Θεοδωράκη και του ΚΑΠ-Σπίθα.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΚΑΠ-Σπίθα δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μαζικά, το κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό που θεωρούν ότι έχει την πιο συνεπή αντιμνημονιακή στάση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αποχή το λευκό και το άκυρο ευνοούν τα κόμματα του μνημονίου.

Το Κίνημα θα συνεχίσει, καθημερινά την προσπάθεια του, να αποκαλύπτει τον ρόλο των κομμάτων της εξουσίας και του μαύρου μετώπου και να χτίσει το Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, μέσα από το κίνημα Αντίστασης και εκδηλώσεις, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού σε κάθε γωνιά της χώρας».

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

 1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
  ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

  Το Συμβούλιο πλημμελειοδικών επικύρωσε λίγο πριν τη μία και μισή το μεσημέρι την απαγόρευση εξόδου για τους έξι κατηγορουμένους στο σκάνδαλο της Proton Bank. Αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος εισηγήθηκε στο Συμβούλιο να απαγορευθεί η έξοδος για τους έξι από τους 28 κατηγορουμένους.

  Ειδικότερα για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και τον στενό του συνεργάτη Πέτρο Κυριακίδη ο εισαγγελέας είχε αιτιολογήσει την πρότασή του με τα εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρίσκονται κατατεθιμμένα σε λογαριασμούς του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη στο εξωτερικό.

  Το γεγονός αυτό, είχε εκτιμήσει ο κ. Δραγάτσης, δίνει τη δυνατότητα κυρίως στον Λαυρεντιάδη να φύγει από τη χώρα και να ταξιδέψει σε προορισμό μακρινό όπου ενδεχόμενως δεν θα μπορεί να εντοπιστεί από τις Αρχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.