ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει ψήφους στην Αθήνα και θυμήθηκε τους λαθρομετανάστες......


Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο σοφός λαός. Αφού άφησαν επί χρόνια να δημιουργηθεί η υγειονομική και κοινωνική βόμβα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης αποφάσισαν Κυριακάτικα να μας ενημερώσουν για το σχέδιό τους.

Οι εκλογές πλησιάζουν οπότε θέλουν τις ψήφους των αγανακτισμένων της πρωτεύουσας οι κύριοι υπουργοί.

Τώρα θυμήθηκαν βεβαίως τα....
κτίρια που έχουν γίνει αποθήκες ανθρώπων που δεν ελέγχονται από κανέναν. Θυμήθηκαν τις μολυσματικές ασθένειες, την εγκληματικότητα, τους Έλληνες ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων που στοιβάζουν ανθρώπους για παχυλά ενοίκια.

Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσει η Αθήνα την εικόνα που ταιριάζει στην ιστορία της. Αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια, τα ευχολόγια και τα ημίμετρα. Διότι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν γίνει αποσπασματικά και μόλις λίγες εβδομάδες από τις εκλογές. Πάντως, οι υπουργοί ανακοίνωσαν τα εξής και να δούμε αν θα τα υλοποιήσουν ή γίνονται για το θεαθήναι:

1) Θα ερευνηθούν και θα διαπιστωθούν ποιες είναι οι μολυσματικές ασθένειες που μεταφέρουν κάποιοι από τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα
2) Θα γίνονται υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλους του μετανάστες, και όχι προαιρετικοί, όπως ήταν μέχρι τώρα
3) Θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία ειδικοί χωροί που θα φυλάσσονται από την αστυνομία και στους οποίους θα μεταφέρονται όλοι οι μετανάστες που αντιμετωπίζουν κάποια μολυσματική ασθένεια
4) Θα υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στην απασχόληση έτσι ώστε να μην εργάζονται μετανάστες σε θέσεις που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία
5) Κλιμάκια αστυνομικών σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα ελέγχουν με κινητές μονάδες λαθρομετανάστες
6) Θα δημιουργηθεί μια γραμμή επικοινωνίας όπου ο πολίτης θα μπορεί να καλεί και να δίνει στοιχεία και πληροφορίες για διαμερίσματα οπού στοιβάζονται δεκάδες αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες ή χώροι όπου μαζεύονται πολλοί μετανάστες και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Όπως δήλωσε και ο κ. Λοβέρδος, έχουν αυξηθεί ακόμα και 1000 % μολυσματικές ασθενείες όπως το AIDS. Παράλληλα, εμφανίστηκαν και πολύ μολυσματικές ασθένειες που εδώ και πολλά χρόνια είχαν χαθεί από την Ελλάδα και όλα αυτά οφείλονται στην ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Ακόμη θεσπίζεται πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες που εισέρχονται νομίμως ή μη στη χώρα μας. Λαθρομετανάστες που διαπιστώνεται ότι πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, όπως SARS, Ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί, Χολέρα, Διφθερίτιδα, Ενεργός φυματίωση, Πανώλη, Ευλογιά, Κίτρινος πυρετός, πολιομυελίτιδα, σύφιλη, λέπρα κα., θα μπαίνουν σε καραντίνα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Όπως ορίζει η υγειονομική διάταξη καθιερώνεται υποχρεωτικός έλεγχος όλων των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο ή visa για είσοδο, καθώς και των μεταναστών που επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια.

Ο φορέας που θα έχει την εποπτεία όλης της διαδικασίας ελέγχου του «λοιμώδους φορτίου» των λαθρομεταναστών είναι το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο θα εκδίδει και το ειδικό πιστοποιητικό υγείας για κάθε αλλοδαπό.

Παράλληλα, με την υγειονομική διάταξη απαγορεύεται η απασχόληση ατόμων, που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα όπως και η παραχώρηση οικιών. «Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να απασχολούν εργαζόμενους που είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας» αναφέρεται στη διάταξη.

Δίνεται ωστόσο τρίμηνη προθεσμία σε όλους όσοι απασχολούν στην εργασία τους λαθρομετανάστες χωρίς να γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό αλλά και σε όσους παραχωρούν οικίες ή οικήματα για στέγασή τους. Έτσι, από 1ης Ιουλίου όλοι οι μετανάστες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδικό πιστοποιητικό υγείας, το οποίο περιλαμβάνει: α) υπηκοότητα, β) επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, γ) ακριβή ημερομηνία και χρόνος γέννησης, δ) φωτογραφία, ε) αποτυπώματα, στ) διεύθυνση κατοικίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.