ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μετά τις εκλογές.




Η έντονη ανησυχία του ξένου παράγοντα για επερχόμενη "σφαλιάρα" στα δύο μεγάλα κόμματα είναι εμφανής και δεν μπορεί να κρυφτεί και για αυτό το λόγο θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά δημοσιεύματα περί "εξόδου από το ευρώ" μήπως και τραβηχτούν τα "γκέμια της συνειδήσεως".
Την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λόγω του αποτελέσματος των επερχόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών, εγείρει με τίτλο άρθρου του το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας την πιθανή ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική νομιμοποίηση της εκλεγείσας κυβέρνησης, «η διαφορά υποστήριξης πρέπει να είναι ισχυρή», σχολίασε η οικονομολόγος Σάρα Χιούιν. «Η ψηφοφορία όμως αναμένεται να είναι κλειστή, με την υποστήριξη για τα μειοψηφούντα κόμματα να κρατά», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, οι έλληνες ουσιαστικά βρίσκονται διχασμένοι ανάμεσα στην επιθυμία τους να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα και την εξάντλησή που βιώνουν λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με το skai.gr, παρά τις θυσίες, η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα υποστεί ύφεση για το πέμπτο διαδοχικό έτος κατά το 2012, με τη συρρίκνωση να πλησιάζει το 5% του ΑΕΠ. Η ανεργία κινείται στο 19%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπερνάει πλέον το 50%.

Το κείμενο του πρακτορείου Bloomberg αντανακλά την αβεβαιότητα με την οποία αντιλαμβάνονται οι διεθνείς χρηματαγορές το άμορφο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα δεδομένης της αποδυνάμωσης των κεντρώων κομμάτων και του ενισχυμένου ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.