Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες είναι πολύ χαλαροί για τη δουλειά

Έντονα υποτιμητική έναντι των Ελλήνων εμφανίστηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS, η Λαγκάρντ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά του Ευρωπαϊκού Νότου και ιδιαίτερα κατά της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, υπάρχει χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων του Βορρά που δουλεύουν πολύ και ξοδεύουν λίγα και των Ευρωπαίων του Νότου, όπως οι Έλληνες, που είναι πολύ χαλαροί για την δουλειά, το χρήμα και το να πληρώνουν φόρους.
«Η χώρα έμεινε τελείως γυμνή» δήλωσε η Λαγκάρντ για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι γλιτώσαμε «στο παρά πέντε» και έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε ακόμη. Μάλιστα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είχε χρέος μισό τρισ. δολάρια και δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα χρέη της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Ευρώπη είχε να απαντήσει σε ένα δίλημμα αντίστοιχο με αυτό που είχαν οι ΗΠΑ όσον αφορά τη Lehman Brothers. Η ευρωζώνη έπρεπε είτε να σώσει την Ελλάδα είτε να την αφήσει να χρεοκοπήσει.
Παρότι η ευρωζώνη έχει ενιαίο νόμισμα, δεν διαθέτει συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, με αποτέλεσμα ορισμένα κράτη να ακολουθήσουν διαφορετική κατεύθυνση, θέτοντας σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ο διαχωρισμός μεταξύ Ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, προσέθεσε η Λαγκάρντ, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, που ξεχώρισε όσους αποταμίευαν από αυτούς που ήταν σπάταλοι.

Σχόλιο της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ...
Αυτή η γυναίκα δεν σας θυμίζει τον ......Θλιμμένο Μπούφο;

1 σχόλιο:

  1. δηλαδή να υποβάλω 2 απορίες μου:
    α) ενάμισι εκατομύρια άνθρωποι που έχουν μείνει άνεργοι δεν θέλουν να εργαστούν, αλλά τους αρέσει να είναι χαλαροί; Συγγνώμη που εργαζόμασταν τόσα χρόνια!!
    β) μας έχουν επιβάλει τους φόρους της αρκούδας, μας κόβουν μισθούς συντάξεις και θέλουν να πληρώνουμε στο ακέραιο από αυτά που δεν έχουμε, για να πηγαίνουν τα λεφτά μας στο ΔΝΤ και τη Γερμανία; Ποιος τους είπε ότι θέλουμε να μας σώσουν; Το χρυσό μας θέλουμε που μας πήραν για να μπούμε στην Ε.Ε. και να έχουμε επιτόκια 1% όπως η Γερμανία.
    Αν ήθελαν πραγματικά να δουν ποιοι έχουν Έλληνες έχουν χρήματα και ας μη δουλεύουν καθόλου, ας κοιτάξουν τους λογαριασμούς της Ελβετίας και των φορολογικών παραδείσων, εκεί που έχει και ίδια τα λεφτά της, αυτά τα λίγα που βγάζει το χρόνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.