Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ολάντ: Πρέπει να ελαφρύνουμε το βάρος των Ελλήνων

 

Ο Φρανσουά Όλαντ ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι θα πιέσει "υπέρ" της αλλαγής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας στην περίπτωση που εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Γαλλίας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».

Στήριξη στην Ελλάδα υπόσχεται ο υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής ηγέτης ξεκαθάρισε ότι θα πιέσει υπέρ ης αλλαγής του οικονομικού προγράμματος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».
Παράλληλα προχώρησε σήμερα στη διατύπωση ενός «μνημονίου» υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι εάν εκλεγεί θα αποστείλει, την επομένη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τις τέσσερις ιδέες του για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.
Η επιστολή-«μνημόνιο» που θα στείλει, θα περιλαμβάνει τέσσερις προτάσεις:
  • Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα.
  • Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της.
  • Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και
  • Τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα».
Ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «επισήμανε ο ίδιος ότι πρέπει να συμπληρωθεί με ένα Σύμφωνο για την ανάπτυξη το Δημοσιονομικό σύμφωνο» και διαβεβαίωσε ότι «στο θέμα σεβασμού των δημοσιονομικών ισορροπιών, προτίθεται να επιδείξει σοβαρότητα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.