ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής ύφεσης


Στους λόγους που τον οδήγησαν, από την αρχή της θητείας του, να επισκεφτεί την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».


Κι αυτοί οι λόγοι είναι τρεις, αναφέρει ο Μ Σουλτς: «Είμαι Γερμανός βουλευτής, αντιπροσωπεύω την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής ύφεσης. Υπάρχει κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν στην Ευρώπη οι παρεκτροπές που γνωρίσαμε σε αυτή τη χώρα».

Σε ερώτηση αν χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Σύμφωνου, όπως επιθυμεί ο σοσιαλιστής υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ, απαντά:

«Έχει δίκαιο λέγοντας ότι η δημοσιονομική λιτότητα είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Στην Ευρώπη, επιμένουμε πολύ στη λιτότητα, με κίνδυνο να δημιουργήσουμε μία γενική δυσαρέσκεια του πληθυσμού, που απειλεί την ευρωπαϊκή ιδέα. Το να προσθέσουμε στη λιτότητα, δεσμευτικά μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, μου φαίνεται λογική πρόταση».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.