Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση και την ανεργία

 

Διαβάστε τι προβλέπει το ΙΟΒΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Που θα κινηθεί το ποσοστό της ανεργίας και η ύφεση.

Την περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2012 προβλέπει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του, θεωρώντας επιβεβλημένη την αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού, λόγω της μεγάλης ύφεσης και της αποτυχίας στη συλλογή εσόδων.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται και επισήμως θα κινείται γύρω από το 20%, αν και η αύξηση θα γίνεται με ηπιότερους ρυθμούς.
"Η ταχύτατα φθίνουσα εγχώρια ζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες του 2011, που προήλθε από τις διαδοχικές δέσμες δημοσιονομικών μέτρων και την αύξηση της ανεργίας, θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα διαμόρφωσης των τάσεων στην ελληνική οικονομία", επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω σε επίπεδα κάτω του 1% από το 3,1% πέρυσι, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στο 20% από το επίπεδο ρεκόρ του 17,3% το 2011.
Το ΙΟΒΕ, προτείνει επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.