ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τα Αμερικανικά ...δώρα,η αντιπυραυλική ασπίδα ,και οι Ρώσοι που θέλουν να πουλήσουν



Πριν καν συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει η παραχώρηση των 400 αρμάτων μάχης Abrams και των 700 τεθωρακισμένων οχημάτων ...άρχισαν οι αντιδράσεις.
Πρώτα απ΄ όλα τέθηκε θέμα με την συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, Θέμα το οποίο μάλλον ήταν γνωστό από το 2009,όταν ο τότε αναπληρωτής ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης το είχε συζητήσει με τους Αμερικανούς. Η συμμετοχή της Ελλάδας εθεωρείτο από τότε δεδομένη και όχι τόσο με τη μία πυροβολαρχία Patriot, στην οποία αναφέρθηκε ο Αβραμόπουλος πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Η αντιπυραυλική ασπίδα σ΄ ότι αφορά την Ελλάδα, θα είναι "πλωτή".

Αυτό που προβλέπει το σχέδιο των Αμερικανών είναι η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο ,τα οποία διαθέτουν τα κατάλληλα αντιπυραυλικά συστήματα για να αποτελούν "κρίκο" τηε ασπίδας. Αυτό ακριβώς είναι και το σεννάριο της άσκησης του Enterprise και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Συνεπώς η σύνδεση της παραχώρησης των αρμάτων μάχης αποκλειστικά με το θέμα της αντιπυραυλικής είναι προφανώς υπερβολική.

Όμως οι υπερβολές δεν σταματούν εδώ. Λίγες ώρες μετά την παραχώρηση -η οποία θα δούμε πόσο θα κοστίσει- των 400 αρμάτων μάχης και των 700 τεθωρακισμένων ,έκαναν την εμφάνισή τους "πληροφορίες" και δημοσιεύματα περί επείγουσας ανάγκης προμήθειας ...κι άλλω ΤΟΜΑ από τη Ρωσία! Το 1,7 δις ευρώ που έχασε η Μόσχα από τη "τελειωμένη" όπως της έλεγαν οι άνθρωποί της στην Αθήνα συμφωνία ,φαίνεται ότι ακόμη "πονάει". Βέβαια το να μιλάμε σήμερα για ανάγκη προμήθειας κι άλλων ΤΟΜΑ τα οποία πρέπει να πληρώσουμε "χρυσά", δείχνει ότι το βασικότερο έλλειμμα αυτής της χώρας είναι τη σοβαρότητα που μονίμως αναζητούμε.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.