ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ε,Βενιζέλος: "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..."

ΚΙ ΌΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΠΡΑΓΜΑ'' ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ....  

Aνήσυχος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος από το αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να κατευνάσει την γερμανική κυβέρνηση:
Μέρος της προσπάθειας αποκατάστασης του κλίματος ήταν η σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε σε συνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα για το πρόγραμμα «Ήλιος».

Πέραν της συζήτησης για τις πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση των επενδύσεων στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις προσπάθειες για εντατικοποίηση και ενίσχυση της συνεργασίας στο συγκεκριμένο πεδίο, η συνάντηση των δύο ανδρών είχε και πολιτικό χαρακτήρα, ο οποίος αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βενιζέλος.

Μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα: «Θέλουμε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να γίνει αντιληπτό ότι η σχέση αυτή είναι ισότιμη και αμοιβαία επωφελής», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε πως η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος.

«Η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ έντονη. Θέλουμε να είναι παρόντα τα ελληνικά προϊόντα στις γερμανικές αγορές και έτσι θέλουμε να ενισχύσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Μακάρι να πιάσουν τόπο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτές με το πρόγραμμα "Ήλιος" για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι πρωτοβουλίες της γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών. Πρέπει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι ένα κλίμα θετικό, φιλικό, γιατί η σχέση μας δεν είναι μια σχέση χρηματοοικονομική και εμπορική, αλλά μια σχέση πολιτική και ιστορική».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.