ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η κρίση ρίχνει το αρνί στα 7 ευρώ

 

Μειωμένες οι τιμές στο ελληνικό αρνί και κατσίκι τη Μεγάλη Εβδομάδα συγκριτικά με το 2011. Αναμένεται και μεγαλύτερη μείωση

Η μείωση στην τιμή του αρνιού την Μεγάλη Εβδομάδα (9-14 Απριλίου 2012) συγκριτικά με την αντίστοιχη Μεγάλη Εβδομάδα του 2011 φαίνεται πως θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την υπόλοιπη αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Συγκεκριμένα, η μέση τιμή για το ελληνικό νωπό αρνί δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 ευρώ το κιλό (Μ.Ο. 6,72 ευρώ το κιλό) τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μείωση της μέσης τιμής στα σουπερμάρκετ κατά 15%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Λίγο μικρότερη και επίσης σημαντική αναμένεται είναι και η μείωση τιμής για το ελληνικό νωπό κατσίκι, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 8,23 ευρώ το κιλό, μειωμένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές και πως ανάλογα με τη ζήτηση προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ επίσης δεν περιλαμβάνουν και προωθητικές - εκπτωτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.