ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

 
 
Άρχισε από τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με βάση της απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών, μετά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, χωρίς μάλιστα να προχωρήσουν καν σε κανονική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία, όπως έκριναν, δεν είχε κανένα νέο στοιχείο να εξετάσει το οποίο θα μπορούσε να μεταβάλλει την απόφασή τους

Ναυτεργάτες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 05.30 το πρωί της Μ.Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το λιμάνι. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται τελικά το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών λόγω «πολιτικού κόστους» και διαφωνιών που διατυπώθηκαν μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης.

Η απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων να προχωρήσουν τελικά σε 48ωρη απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με νέα γραπτή δήλωση κατηγόρησε και πάλι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος για προεκλογικές σκοπιμότητες. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα προτάσεων επί των αιτημάτων τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου ήταν συνεχείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους τους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας», δείχνοντας κυρίως προς την πλευρά του ΚΚΕ, άλλα έστρεψε και τα πυρά του κατά της ΝΔ λέγοντας:

«Υπάρχουν και άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

Η έμμεση αλλά σαφής αναφορά του κ. Βενιζέλου στη στάση της ΝΔ, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μιχελάκη. «Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της ΠΝΟ. Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σφοδρή επίθεση σε όσους υποστηρίζουν να μην ενταχθεί ο Οίκο Ναυτού στον ΕΟΠΥΥ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε πως είναι ένας οργανισμός που έχει υπερβεί κατά 100 εκ. ευρώ το 2011 την φαρμακευτική δαπάνη και έχει 15 χρόνια να κάνει ισολογισμό.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι γίνεται πόλεμος εναντίον του και για χτυπήματα κάτω από το τραπέζι τονίζοντας ότι ο Οίκος Ναύτου αποφασίσθηκε να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ με τεράστια πλειοψηφία πάνω από 200 βουλευτών. «Τότε δεν υπήρχαν εντάσεις. Υπάρχουν τώρα αντιδράσεις που περιμένει ο κόσμος να ανακάμψει; Αν είναι πράκτορας, ή ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, αγρότης τι συνέβη και προέκυψε τώρα το πρόβλημα; Τι συνέβη κι άρχισαν όλοι να αλλάζουν θέσεις κάνοντας τούμπες πολιτικές. Δεν υπάρχει θέμα που δεσμευτήκαμε και δεν το κάναμε» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Εκκληση στους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία τους έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν οι συντεχνιακές λογικές και οι εγωιστικές συμπεριφορές. Οπως είπε χαρακτηριστικά «κάθε ώρα απεργίας θα είναι και μια σφαίρα στην καρδιά της χώρας»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.