ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στα 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης τον Οκτώβριο

 




Μεγάλη επιβάρυνση στα ήδη "πονεμένα" ταμεία των νοικοκυριών θα αποτελέσει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης, κάτι που σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές, το λίτρο θα φτάσει στα 1,40 ευρώ έναντι 1,046 που είναι η μέση τιμή του τώρα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ τη νέα χειμερινή περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.
Όπως διευκρίνισε πάντως ο κ. Οικονόμου, θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους μήνες είναι ικανοποιητικά, η εξίσωση του φόρου να είναι χαμηλότερη του 80%.
Για το λαθρεμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του, προαναγγέλλοντας σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση  GPS για την συνεχή παρακολούθηση τους και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.