Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Από 1ης Ιουνίου η ταυτόχρονη πληρωμή μισθών, εισφορών και φόρων

 

'Ενα μήνα νωρίτερα θα εφαρμοστεί τελικά η ταυτόχρονη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, αμοιβών και φόρων μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή. Ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών θα καθοριστεί από τον επόμενο υπουργό Εργασίας.Συγκεκριμένα η έναρξη του νέου συστήματος......
..... ταυτόχρονης πληρωμής μέσω τραπεζών θα γίνει την 1η Ιουνίου και όχι την 1η Μαΐου.

Ακόμη, με άλλες προσθήκες που προέκυψαν από τις παρατηρήσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, αλλάζει η πρόβλεψη για έκπτωση 5% επί των ασφαλιστικών εισφορών για όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς στην καταβολή τους για τρεις συνεχόμενους μήνες και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Ανάλογα με τα έσοδα του ταμείου η έκπτωση

Οι μήνες αυξάνονται πλέον σε 4, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης θα ορίζεται ανάλογα με τα έσοδα του ΙΚΑ, από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Προβλέπεται επίσης, ότι σε περίπτωση ιδιοκτησίας ή εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων από ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρία, μόνο ο ένας από τους εταίρους υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, ενώ οι υπόλοιποι υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ, εκτός αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.
Με άλλες ρυθμίσεις:
  • Δεν αναζητούνται οι εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όσων μέχρι την έναρξη της ισχύος του νέου νόμου, ασφαλίστηκαν στον ΟΓΑ αφού έτυχαν εξαίρεσης από την ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ.
  • Εξακολουθούν να ασκούνται από τον ΟΑΕΔ και μετά τις 30/6/2012, οι αρμοδιότητες που είναι σχετικές με την απασχόληση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
  • Οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές είναι απαιτητές στο τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εισπράττονται μέσα στο επόμενο ημερολογιακό τρίμηνο ενώ εξοφλούνται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο προς τους ιατρούς του ΙΚΑ αλλά και προς το υπόλοιπο, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.