ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Mια συμμορία πολιτικών, κομματικών και υπηρεσιακών παραγόντων οδήγησαν τη χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων!


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ( ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.....)


Επέμεινε η Ζωή Γεωργαντά κατά τη χθεσινή της κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή στα περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ φέρεται να επέμεινε στην εκτίμησή της ότι το έλλειμμα δεν ξεπερνούσε το 12,5% και ότι ο κ. Γεωργίου ακολούθησε την αυστηρότερη δυνατή μεθοδολογία καταγραφής του από τις εναλλακτικές που υπήρχαν και προβλέπει ο κανονισμός της Eurostat θεωρώντας την ως υποχρεωτική.

Εκτίμησε ακόμη ότι δεν θα είχε κριθεί αναγκαία η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, αν το έλλειμμα -ακόμα και με την καταγραφή του σε επίπεδο 13,6%, (όπως είχε γίνει πριν τον ορισμό του κου Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ)- ήταν το 2010 μονοψήφιο με τη μείωσή του κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κ. Γεωργαντά άφησε σαφείς αιχμές και κατά πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ήταν «η άπειρα ή ανίκανα, ή μπορεί κάποιοι και να ωφελήθηκαν».

Εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε το υπόμνημα της κ. Γεωργαντά «πολιτικό μανιφέστο» και άσκηση έντονη κριτική στο πρόσωπό της: «Η κα Γεωργαντά μου έδωσε την εντύπωση πως διακατέχεται από βαθειά άγνοια των μεθοδολογικών στοιχείων. Όταν της ζήτησα να μου ορίσει επακριβώς ποιοι φορείς δεν θα έπρεπε να μπουν στην καταγραφή και πόσο η εξαίρεσή τους θα μείωνε το έλλειμμα, η κα Γεωργαντά δεν ήταν σε θέση να μου πει. Οι απαντήσεις της ήταν αόριστες. Μιλούσε για "πατριωτική στάση" που έπρεπε να κρατήσει η ΕΛΣΤΑΤ - κάτι που ενέχει πολιτική διάσταση».

Ο κος Ρήγας παρουσίασε στην Επιτροπή και e-mail της κ. Γεωργαντά προς τον Πόουλ Τόμσεν, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στο ίδιο στέλεχος του ΔΝΤ [Βλέπε άρθρο] .

Με την επιστολή αυτή ο κ. Γεωργίου ζητούσε να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να «αποσαφηνιστεί» ο ρόλος του προέδρου της Αρχής.

Στη δική της επιστολή που εστάλη μέσω το e-mail η κ. Γεωργαντά χαρακτηρίζει τις αναφορές του κου Γεωργίου «συκοφαντικές»: «Επιθυμώ να σας αναφέρω, πως οι "παρατυπίες" συνίστανται στην προσπάθειά μας να εκτελέσουμε το ρόλο μας όπως περιγράφεται από το νόμο ως μέλη του Σώματος της ΕΛΣΤΑΤ, εγκεκριμένα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Θεωρώ, εν πάση ειλικρινεία, ότι θα έπρεπε να ζητήσετε να σας δώσουμε μία αναφορά των ενεργειών μας στην Αρχή. Προσβλέπω σε μια θετική απάντηση εντός 24 ωρών, ύστερα από την οποία, προκειμένου να εξασφαλίσω την υπόληψή μου, σκοπεύω να δημοσιοποιήσω την επιστολή που έχετε λάβει», αναφέρεται επίσης στο e-mail .

Η κα Γεωργαντά διευκρίνισε πως είχε μιλήσει στον τότε Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τις ενέργειες του κ. Γεωργίου, προτού στείλει το δικό της e-mail στον Πόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή -που έφερε στο φως την επιστολή του κ. Γεωργίου προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ- από πλευράς ΠΑΣΟΚ «επιχειρείται μια προσπάθεια ισοστάθμισης των δύο e-mail».

«Η αποστολή και του δικού της e-mail υπήρξε απαράδεκτη, ωστόσο η κα Γεωργαντά απευθύνθηκε πρώτα στη Βουλή και τον υπουργό Οικονομικών και μετά στον κ. Τόμσεν, από τον οποίο δεν ζητά πολιτική παρέμβαση, όπως ο κος Γεωργίου», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Παράλληλα, ζήτησε να κληθούν ο κ. Γεωργίου, η κ. Γεωργαντά και ο πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Στρόμπλος ( που επίσης διαφώνησε με τον Α. Γεωργίου) σε αντιπαράσταση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.