ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

WSJ: Ακυβερνησία και ακροαριστερή εκπροσώπηση 

  Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Διαβάστε τι φοβάται η Wall Street Journal ενόψει εκλογών. Αναφορές στους άστεγους και τα βίαια επεισόδια......

Λίγες εβδομάδες μετά την αγωνιώδη συμφωνία διάσωσης με την Ευρώπη, η Ελλάδα κατακερματίζεται πολιτικά μπροστά στις εθνικές εκλογές, αυξάνοντας τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να προβεί στις οικονομικές θυσίες που απαιτούνται ακόμη για να κρατηθεί "ζωντανή", στη ζώνη του ευρώ.
Αυτά αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Wall Street Journal, η οποία τονίζει ότι η χώρα οδηγείται σε ακυβερνησία.
"Οι εκλογές διαμορφώνονται ως δημόσια εξέγερση εναντίον πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα το οποίο στήριξε το πακέτο σωτηρίας από το ΔΝΤ και τη ΕΕ. Οι πολιτικοί που είναι υπέρ του νέου Μνημονίου εικονίζονται σαν να οδήγησαν τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και στη συνέχεια την την έριξαν στη φτώχεια λέγοντας πως θα τη διασώσουν", σημειώνει το δημοσίευμα.
Ως αποτέλεσμα τα κόμματα παλεύουν για υποστήριξη καθώς έχουν υποσχεθεί στην Ευρώπη νέο γύρο σκληρών περικοπών, σχολιάζει και προσθέτει πως το ήμισυ του εκλογικού σώματος σχεδιάζει να ψηφίσει τη τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση η οποία ξεκινά από την Κομμουνιστική Αριστερά μέχρι ακροδεξιά νεοναζιστικά κινήματα.
"Αυτό μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική αστάθεια", τονίζει το δημοσίευμα ενώ εκτιμά πως ακόμα και  αν δημιουργηθεί ένας συνασπισμός φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι πολύ αμφίβολο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα.
Κατάρρευση στο κέντρο της πόλης
Η εφημερίδα αναφέρεται και στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως τα σημάδια της οικονομικής κατάρρευσης είναι πιο αισθητά στο κέντρο της πόλης όπου ο αριθμός των αστέγων διαρκώς αυξάνεται.
"Καμμένα κτίρια και σπασμένα μάρμαρα"..."ενοικιαστήρια παντού και μεγάλες ουρές από ταξί να περιμένουν στις άλλοτε πολύβουες λεωφόρους", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Η Ελλάδα μετά τις εκλογές θα είναι ένα απόλυτο χάος", λέει στην εφημερίδα ο Αντώνης Λιβάνιος πολιτικός σύμβουλος κινδύνου.
"Χωρίς σαφή πλειοψηφία στη Βουλή, εκπροσώπηση από ένα πολύ υψηλό ποσοστό άκρας αριστεράς και αύξηση της κοινωνικής αναταραχής, η συνταγή που θα συγκροτήσει το χάος", προσθέτει.
Τέλος, η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ισχυρίζεται πως τα μέτρα επεβλήθησαν υπό την πίεση των Γερμανών και είναι ιδιαίτερα επαχθή για τον ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.