ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς για το μεταναστευτικό: "Να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας"


Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στο διαγραμματειακό του κόμματός του. «Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε και πρόσθεσε: «Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε ...
κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

 Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας: «Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δώσει σοβαρή πληροφόρηση στις τοπικές κοινωνίες». Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να κάνει ενέργειες πριν πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαπραγματευτεί μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία μία πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος που να σταματάει τη ροή των μεταναστών και εν συνεχεία να προωθεί τον επαναπατρισμό τους. «Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι» είπε κατηγορηματικά.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το τέλος ακινήτων: «Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προϋποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

 Ο κ. Σαμαράς έδωσε απάντηση και στο ερώτημα για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει τον Ιούνιο. Είπε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες περικοπές που φέρνουν ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα. «Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκλώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο 2, προτείνει περικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ. Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε».

Τέλος αναφέρθηκε και στις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας: «Δεν υπάρχει δέσμευση για μείωση των συντάξεων, εμείς επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους». Έκλεισε τη σύντομη ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση».

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.