ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Ρυθμίσεις δανείων προς όφελος του δανειολήπτη


Την ανάγκη οι τράπεζες να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επισημαίνει η ΝΔ, ζητώντας μάλιστα, μεταξύ άλλων, η δόση του δανείου να....
μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφόσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζεται, και κυρίως οι νέοι, οι οικονομικά και κοινωνικά πιο ασθενείς, αυτοί που έχουν πάρει τραπεζικά δάνεια.

Ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως είναι “επιτακτικά αναγκαία η συνετή και διορατική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, με κατάλληλες πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας και αναθέρμανσης της οικονομίας και στην προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να συμβάλλουν και τα πιστωτικά ιδρύματα”.

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως “οι τράπεζες, δεδομένης και της προβλεπόμενης επανακεφαλαιοποίησής τους, πρέπει να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, η δόση του δανείου να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφόσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.” Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας υπενθυμίζει πως και η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά το παρελθόν, έχει κινηθεί σε ανάλογη κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.