ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ξαφνική εμπλοκή στην υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας



Ξαφνική εμπλοκή στην υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σήμερα, καθώς η μία πλευρά, (η Κύπρος όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) εξέφρασε την άποψη ότι «Πρέπει να λυθούν κάποια θέματα ακόμα».


Επίσημα ως δικαιολογία προβάλλεται το ότι ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου που συμμετείχε στο συνέδριο «ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του», αλλά αυτό δεν φαίνεται να ευσταθεί.
Κατά τα λοιπά, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, Ούζι Λάνταου, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι, για τις ενεργειακές υποδομές σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ τόνισε ότι τα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν ως προς την εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ, είναι αν το αέριο θα κατευθυνθεί προς την Ασία ή την Ευρώπη, αν θα εξαχθεί σε μορφή LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) ή με αγωγό αγωγό μέσω Κύπρου και Ελλάδας προς την Ευρώπη: «Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση και θα υπάρξουν προτάσεις», είπε ο Ισραηλινός υπουργός.
Σημείωσε ακόμη ότι έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ με την Κύπρο με υποβρύχιο καλώδιο, ενώ γίνονται μελέτες και για τη διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα μέσω Κρήτης.
Στο περιθώριο του εν λόγω συνεδρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών Delek και Noble Energy, που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενώ εμπλέκονται και στην αξιοποίηση των κυπριακών κοιτασμάτων.
Οι εταιρείες φέρονται να εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε με τον Ούζι Λάνταου, συμφωνία συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.