Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

"Εφ'εξής θα απαντάμε με τον ανάλογο τρόπο σε κάθε τουρκική πρόκληση"!Επιβεβαίωσε απόλυτα την αποκάλυψη του defencenet.gr, περί στοχοποίησης της τουρκικής φρεγάτας  Gaziantep (F490) o υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής λέγοντας ότι "η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών μαχητικών και φρεγατών".

Και εννοούσε φυσικά πέρα από την φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ τύπου "S" που την παρακολουθούσε, τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 τα οποία έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική φρεγάτα για ρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η Άγκυρα αυτή την τακτική της τον Ιανουάριο του 2008.
Πάντως απέδωσε τη νέα πρόκληση της Τουρκίας στα "εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της χώρας" και υποστήριξε ότι "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενήργησαν από μόνες τους, χωρίς ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και αυτό είναι δικό τους πρόβλημα".
Εδώ θα διαφωνήσουμε κάθετα με τον υπουργό, γιατί αν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αυτό δεν συνιστά εσωτερικό πολιτικό πρόλημα για την Τουρκία, αλλά μείζονα εθνική απειλή για την Ελλάδα. Από την στιγμή που είναι ανεξέλεγκτες και μπορόύν να δράσουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αυτό είναι κίονδυνος θάνατος για ητν ασφάλεια της περιοχής.
Πάντως υποστήριξε ότι "Στο Αιγαίο δεν "κουνιέται κουνούπι" χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής και η αντίδραση υπήρξε άμεση και έτσι θα συμβαίνει εφ'εξής. Η εποχή των κανονιοφόρων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί" υποστήριξε, αλλά μάλλον στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουν διαφορετική άποψη δήλωσε.
Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ααντήθηκε κατ'αυτό τον τρόπο μια τουρκική πρόκληση, αφού η πρώτη ήταν μετά την υπερπτηση επάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) τον περασμένο δεκέμβριο, όταν ελληνικά μαχητικά πέρασαν επάνω από το τουρκικό Κας, κατά λάθος βέβαια, στρίβοντας βόρειοδυτικά για να πάνε προς την Κρήτη...
Στο μεταξύ, ο κ. Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την επιλογή των στρατοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, διευκρινίζοντας πως το ΥΕΘΑ, απλώς ανταποκρίνεται σε αιτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειαρχών.
Επίσης, υπογράμμισε πως το ΥΕΘΑ δεν εξετάζει περαιτέρω περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, ή απολύσεις στελεχών τους - και κατέληξε λέγοντας ότι "η χρονίζουσα εκκρεμότητα παροχής βλημάτων 120 χλστ. για τα τεθωρακισμένα Leopard-2 του Ελληνικού Στρατού, τελείωσε" εννοώντας την προμήθεια σε πολύ καλές τιμές από τα ολλανδικά αποθέματα βλημάτων 120 χλστ. και την επικείμενη κατάληξη των συνομιλιών για την προμήθεια νέων βλημάτων 120 χλστ. από την Γερμανία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.