ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η Συρία διαθέτει μεγάλες ποσότητες χημικών και βιολογικών όπλων, λένε τώρα οι ΗΠΑ . ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?...ΙΡΑΚ....ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ....Κ.Λ.Π.



Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ κατηγορούν μια χώρα του Αραβικού κόσμου, ότι διαθέτει μαζικές ποσότητες χημικών και βιολογικών όπλων. Έτσι μετά το Ιράκ, του 2003, ήρθε η σειρά της Συρίας για να διατυπωθούν κατηγορίες ότι το καθεστώς του Bashar al-Assad διαθέτει σημαντικές ποσότητες τέτοιων όπλων προειδοποιώντας πως οι ποσότητες θα μπορούσαν να διαρρεύσουν σε γειτονικές χώρες σε περίπτωση αλλαγής του καθεστώτος....
Οι ανησυχίες εκφράστηκαν από το αμερικανικό State Department το οποίο εξέδωσε διπλωματικό διάβημα προειδοποιώντας Ιορδανία, Ιράκ, Σαουδική Αραβία και Λίβανο για την πιθανότητα τα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) όπως τα αποκαλεί του Assad να περάσουν τα σύνορα της Συρίας και να καταλήξουν –προφανώς στα χέρια κάποιων τρομοκρατών- στις παραπάνω χώρες.

Ο βοηθός γραμματέας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διάδοσης όπλων WMD Tom Countryman δήλωσε σχετικά; «Έχουμε πληροφορίες τόσο για την ποσότητα όσο και για το που είναι. Θα ευχόμασταν κάποιοι από τους γείτονες της Συρίας να είναι σε επιφυλακή. Όταν έχει μια αλλαγή καθεστώτος σε μια χώρα, παίζει ρόλο αν αυτή γίνεται σε χαοτικές συνθήκες ή σε συντεταγμένες». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.