ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πάμε για γενναίο “κούρεμα” και πολιτικές εξελίξεις


Διπλή σύνοδο κορυφής, μία την Κυριακή με τη συμμετοχή των ηγετών και των 27 χωρών μελών και μία μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των 17 ηγετών της Ευρωζώνης, είναι η προσπάθεια της Μέρκελ και του Σαρκοζί να ηρεμήσουν τις αγορές. Αλλά και να βρουν μια λύση στο πρόβλημα που μεγαλώνει για την Ευρώπη και  προκαλεί μεγάλη αγωνία και στην Ελλάδα.....

Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από την πρώτη σύνοδο (που δεν θα αναβληθεί τελικά ) Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο που θα καταθέσουν την επόμενη ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν Γαλλίας και Γερμανίας, την Κυριακή θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες μια παγκόσμιας λύσης στο πρόβλημα της Ευρωζώνης, αλλά δεν θα παρθούν αποφάσεις πριν τη δεύτερη σύνοδο την ερχόμενη Τετάρτη, το αργότερο.

Στην ουσία πρόκειται για Σύνοδο προετοιμασίας. Μία αναβολή της Συνόδου θα ήταν εξευτελιστική για Γερμανία- Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη φέρεται να είπε γερμανός αξιωματούχος.

Όπως γράψαμε νωρίτερα, όταν στο Βερολίνο διαπίστωσαν ότι οι διαβουλεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο η Μέρκελ απείλησε ν’ αναβάλλει  την Σύνοδο Κορυφής.

Αργότερα ο  Επίτροπος Ολι Ρεν διέψευσε τις φήμες περί αναβολής της Συνόδου αλλά και περί σύγκρουσης Γερμανίας -Γαλλίας για το πώς και με πόσα θα ενισχυθεί ο  EFSF. Ωστόσο δεν κατάφερε να ηρεμήσει τις αγορές καθώς είναι εμφανής η διαφωνία των δύο κορυφαίων χωρών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Κι όταν μιλάμε για μεγάλο εννοούμε πάνω από 50%, θέλοντας έτσι οι ξένοι να δώσουν ηχηρή απάντηση ότι προχωρούν σε επίλυση του προβλήματος.

Το γεγονός ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν βάλει πρώτο στην ατζέντα των θεμάτων το ελληνικό πρόβλημα, αυτό δείχνει ότι πάνε σε απόφαση ριζικής επίλυσης του θέματος.

Αυτό φυσικά δεν είναι τίποτε λιγότερο από συντεταγμένη χρεοκοπία, όπως κι αν παρουσιαστεί από την κυβέρνηση. Φυσικά, μια τέτοια απόφαση θα δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της επόμενης ημέρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.