ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας


Εξέπληξε τους πάντες ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί όταν χθες Κυριακή βγαίνοντας να ενημερώσει μαζί με την κυρία Μέρκελ σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν για το θέμα της Ελλάδας, είπε μεταξύ άλλων πως τόσο αυτός όσο και η κυρία Μέρκελ εκπροσωπούν τους πολίτες των κρατών τους και υπάρχει θέμα δημοκρατίας τη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουν για άλλες χώρες!!!

Και πολύ καλά αναρωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος για το πόσο νόμιμη και πόσο δημοκρατική μπορεί να είναι μία απόφαση Γαλλίας και Γερμανίας για την Ελλάδα. Στον αντίποδα, όμως, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δεν βρήκε να πει τίποτε για το μείζον θέμα νομιμοποίησης και δημοκρατίας που τέθηκε από τον κ. Σαρκοζί!!!

Και τι να πει άλλωστε; Πως ο ίδιος έχει παραβιάσει ασύστολα το Ελληνικό Σύνταγμα και έχει προχωρήσει σε πρακτικές που όχι μόνο δεν συνάδουν με την Δημοκρατία, αλλά καταργούν κάθε έννοιά της. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, πως έχει παραδώσει την ευθύνη των αποφάσεων για το μέλλον της Ελλάδας σε αρχηγούς ξένων κρατών, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κανέναν λόγο να ονομάζεται Έλληνας πρωθυπουργός. Ίσως, μάλιστα, ο χαρακτηρισμός του ως κατοχικού πρωθυπουργού να τον αδικεί, αφού στην πραγματικότητα δεν παίρνει καμία απόφαση και έχει μετατραπεί σε κλητήρα που κομίζει τις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για τον Ελληνικό λαό.

Τι είπε, λοιπόν, ο κύριος Σαρκοζί στις Βρυξέλλες; Αποδέχθηκε πως η Ελλάδα είναι υπό κυριαρχία και πως του έχει «παραδοθεί» η ευθύνη των αποφάσεων για τον Ελληνικό λαό…! Χρησιμοποιώντας, δε, την λέξη «δημοκρατία» ο κύριος Σαρκοζί θέλησε να επισημάνει πως η Ευρώπη κινείται εκτός δημοκρατικών πλαισίων, ενώ η αιχμή περί απώλειας της «δημοκρατίας» είχε σαν στόχο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Κατά τα άλλα, τετ-α-τετ είχαν την Κυριακή για λίγη ώρα Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου για να του μεταφέρουν τα όσα αποφάσισαν οι δυο τους για την Ελλάδα ερήμην της Ελλάδας!

Όσο και αν ο Παπανδρέου λέει στις δηλώσεις του εκ Βρυξελλών ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις διαπραγματεύσεις, οι πράξεις δείχνουν το αντίθετο!

Δείγμα; Το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων που κανείς δεν το γνωρίζει παρά μόνο η Μέρκελ!

Η Γερμανική πλευρά τονίζει ότι το κούρεμα θα είναι 50%, ενώ αν κάποιος ρωτήσει κανέναν Έλληνα Υπουργό, θα λάβει την απάντηση: "όλα είναι στον αέρα ακόμα, υπό διαβούλευση".

Τι είπατε; Πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση η Ελλάδα να έχει απωλέσει πλήρως την κυριαρχία της; Πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου να μας λέει και πάλι ψέματα, μέσα από μία νέα θεατρική παράσταση; Αν είναι δυνατόν! Αυτά μπορούν να γίνονται μόνο εάν οι κάτοικοι μιάς χώρας είναι ηλίθιοι! Κι εμείς οι Έλληνες, είμαστε έξυπνοι… Δεν συμφωνείτε;

Κωνσταντίνος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.