ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο τόπος χάνεται και οι υπουργοί γράφουν …διαγώνισμα!


Συγκίνηση στο Πανελλήνιο από το ρεπορτάζ που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός υπέβαλε σε γραπτά τεστ τους υπουργούς που πήγαν σήμερα στο Μαξίμου. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και άλλοι υπουργοί κλήθηκαν από τον Γ. Παπανδρέου να καταθέσουν γραπτώς τις βασικές προτεραιότητες που θέτουν στα υπουργεία τους. Αυτοί, έκπληκτοι έγραψαν το διαγώνισμα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, προφανώς χωρίς να περιμένουν να τους βαθμολογήσει ο πρωθυπουργός. Η ουσία είναι ότι ενώ η χώρα βουλιάζει, ένα κράτος είναι υπό διάλυση, μια οικονομία χρεοκοπημένη ο πρόεδρος της κυβέρνησης καταφεύγει σε φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να δείξει ότι γίνεται δουλειά, υπάρχουν προτεραιότητες και δίνεται έμφαση στην κοινωνία....

Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος της χθεσινής διυπουργικής: Να δείξουν ότι γίνεται στροφή στην κοινωνία, ότι η παιδεία, η υγεία, η καθημερινότητα είναι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και να ξεχάσουμε ότι η οικονομική πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει παταγωδώς κι έχει φέρει απίστευτα αδιέξοδα.

Από την άλλη, είναι πολύ αισιόδοξοι στην κυβέρνηση.

Κατ’ αρχάς ο πρωθυπουργός δίνει διαγώνισμα σε υπουργούς που δεν ξέρουν αν θα είναι υπουργοί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Επίσης, τους ζητά να καταγράψουν τις προτεραιότητες της επόμενης τριετίας λες και είναι σίγουροι ότι θα εξαντλήσουν την κυβερνητική θητεία.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην κοινωνία. Κι αν οι πολίτες τους έβαζαν να γράψουν διαγώνισμα, σίγουρα θα έμεναν μετεξεταστέοι.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.