ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ.....ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!





Έχουμε μπεί για τα καλά στη καρδιά του Χειμώνα και η απότομη αλλαγή του καιρού εκτός απο χιόνια και κρύο έφερε μαζί της και ιώσεις. Δοκιμάστε τα «Γιατροσόφια της Γιαγιάς» που περνούν απο γενιά σε γενιά και μας κάνουν πάντα καλό.
Εδώ και χρόνια όταν μπούκωνε η μύτη μας, οι γιαγιάδες μας έβραζαν νερό για λίγα λεπτά και έπειτα ρίχνανε μέσα στο νερό μισή κουταλιά αλάτι και ανακατεύανε. Έπειτα με ένα καλαμάκι ή κουταλάκι μας ρίχνανε 3-4 σταγόνες στα ρουθούνια. Προφανώς κάτι ξέρανε αφού το αλατόνερο είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και βλεννολυτικές του ιδιότητες. Το ίδιο αλατόνερο όταν είναι ζεστό προς χλιαρό κάνει πολύ καλό στο λαιμό μας.

Εκτός απο το αλατόνερο, και το χλιαρό χαμομήλι που περιέχει μαγειρική σόδα ανακουφίζει απο τις φλεγμονές του λαιμού. Οπότε κάντε γαργάρες και θα μας θυμηθείτε! Ένα άλλο πολύ γνωστό σκεύασμα για το λαιμό και το βήχα είναι το τσάι με μέλι και λεμόνι. Το λεμόνι είναι αντισηπτικό, το τσάι έχει φλαβονοειδή που βοηθούν στο κρυολόγημα και το μέλι είναι γνωστό για τις αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ο έντονος βήχας είναι σύνηθες στο κρύωμα και μας ταλαιπωρεί αρκετά ειδικά τις βραδινές ώρες. Μια παλιά καλή συνταγή είναι να βράσετε νερό με μια φλούδα μήλου και αφού το κατεβάσετε απο τη φωτιά να προσθέσετε μέλι και λεμόνι. Ένα φλιτζάνι πρίν απο τον ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Επίσης το τσάι με τη ρίγανη είναι άλλη μια δοκιμασμένη συνταγή που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.

Οι ιώσεις συνήθως ανεβάζουν υψηλό πυρετό. Για να “δροσίσετε” κάπως την κατάσταση βάλτε σ’ ένα δοχείο κρύο νερό και ξύδι. Πάρτε ένα πανάκι, βουτήξτε το μέσα στο δοχείο και απλώστε το στο μέτωπο. Η επανάληψη θα σας βοηθήσει να μετριάσετε τη φλόγωση. Συμπληρωματικά, ένα χλιαρό μπάνιο θα ρίξει κάπως τη θερμο κρασία του σώματος σας. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε ένα σκεύασμα που έχει έντονη γεύση αλλά θεαματικά αποτελέσματα. Σ’ ένα γουδί πολτοποιήστε καλά μια σκελίδα σκόρδο ρίξτε απο πάνω το χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλίτσα μέλι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουταλάκι και έπειτα αραιώστε το σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Η γεύση του δεν είναι ότι καλύτερο αλλά αξίζει το αποτέλεσμα!

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν οτι η σαμπάνια σε συνδυασμό με τη ζάχαρη όταν φτάσει σε σημείο βρασμού ενισχύει το ανοσοποιητικό, δρα κατά των ιών και επισπεύδει την ίαση. Αυτό οφείλεται στα σύνθετα σάκχαρα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχει. Δοκιμάστε λοιπόν να βράσετε ένα ποτήρι σαμπάνιας με 2 φακελάκια ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε απο τη φωτιά, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και έπειτα το πίνετε. Αν πέσετε στο κρεββάτι και κουκουλωθείτε με το πάπλωμα θα δείτε ότι η εφίδρωση θα σας ανακουφίσει απο τον πυρετό.

Τέλος δεν ξεχνάμε τα μικρά μυστικά που είναι καλό να θυμόμαστε κατά την περίοδο της ίωσης:

Πίνουμε πολλά υγρά καθώς βοηθούν να πέσει ο πυρετός και να φύγουν τα μικρόβια.

Πίνουμε κοτόσουπα καθώς μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος, την ένταση του βήχα και την ποσότητα της καταρροής. Για μια σπιτική συνταγή πατήστε εδώ

Τρώμε κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδια, πορτοκάλια και λεμόνια καθώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Οι ξηροί καρποί και το κόκκινο κρές περιέχουν ψευδάργυρο που βελτιώνει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και ενισχύουν τον οργανισμό μας

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.