ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση της Βουλής και συζήτηση του νέου Μνημονίου, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής



Ενημέρωση της Βουλής και συζήτηση του νέου Μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Φ. Πετσάλνικο. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει, στην επιστολή του, ότι μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών, είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο Μνημόνιο, που είτε χαρακτηριστεί επικαιροποιημένο είτε αναθεωρημένο, φέρνει νέα αντικοινωνικά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά και το σχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν.
 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι επειδή η σπουδαιότητα του θέματος υπερβαίνει μια απλή διαδικασία ερώτησης και απάντησης του πρωθυπουργού, στην τακτική διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την παρούσα "σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε η Βουλή των Ελλήνων, αν όχι να κυρώσει, όπως θα ήταν το συνταγματικά ορθό, τουλάχιστον άμεσα να ενημερωθεί και να συζητήσει το νέο Μνημόνιο". Ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 3845/2010, αλλά και βάσει του Συντάγματος, υπήρχε υποχρέωση κύρωσης του Μνημονίου από τη Βουλή, ωστόσο προσθέτει, με διαδικασίες που εντόνως αμφισβητήσαμε, στις 6 Μαΐου πέρασε ο νόμος 3847/2010, που υποχρεώνει τον υπουργό Οικονομικών να φέρνει τα Μνημόνια στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση και καλεί τον κ. Πετσάλνικο να ενεργήσει άμεσα για τη διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή

ANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.