ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα



Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα”, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός και το αναπαράγουν σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χαρούμενα που ο άνθρωπός τους δεν θα τους εγκαταλείψει.
Εμεις, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όπως και κάθε άλλος στην θέση του δεν επιθυμεί να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση, γι αυτό και το σενάριο των πρόωρων εκλογών γίνεται κάθε μέρα που περνά πραγματικότητα.
Όχι, δεν έχουμε “σίγουρες” πληροφορίες. Τα κομμάτια ενός δύσκολου και περίεργου παζλ προσπαθούμε να μαζέψουμε, μπας και καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα
.
Πρώτα είναι η αυξανόμενη με καλπάζοντες ρυθμούς απορρύθμιση και της οικονομίας και της κυβέρνησης. Τίποτα δεν πάει καλά και τίποτα δεν μπορούν να κάνουν καλά. Οι βουλευτές στην Βουλή που ζητάνε το κεφάλι του Παπακωνσταντίνου στο πιάτο τους για να μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο, ο Παμπούκης που μιλάει για νυχτωμένη κυβέρνηση και ο Πάγκαλος που δυναμιτίζει καθημερινά το κλίμα.
Την κατάσταση την περιέγραψε χθες το βράδυ με τον καλύτεροι τρόπο συνάδελφος στην Βουλή: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης μου θυμίζουν όλο και πιο πολύ ανακοινώσεις της κυβέρνησης …Καραμανλή πέρυσι τέτοιον καιρό …ηττοπάθεια.
Βλέπετε εσείς κάτι στον ορίζοντα που σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί; Εμείς δεν βλέπουμε γι αυτό και υποθέτουμε ότι μόνον ένας εντελώς εκτός πραγματικότητας στην καρέκλα του Μαξίμου δεν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να κάνει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όσο τα συνταγματικά περιθώρια του επιτρέπουν να τις κάνει με λίστα. Με αποκλειστικό σκοπό να βγει από τις εκλογές όχι με αυτοδυναμία (πάει αυτή, πέταξε) αλλά με απολύτως ελεγχόμενη κοινοβουλευτική ομάδα για τις ημέρες και εποχές που έρχονται. Και για να προλάβει την ανάκαμψη της ΝΔ.
Πάμε παρακάτω. Όταν ο Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Tommaso Sciopa προτείνει “πειθαρχημένη αναδιάθρωση” (!), δηλαδή όχι Γιάννη, αλλά Γιαννάκη, τι να πούμε εμείς;
Θα σας πούμε όμως τι λένε όσοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες κουβεντιάσαμε μαζί τους. Όλοι, μα όλοι, θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους και την τοποθετούνε μάλιστα μέσα στον επόμενο χρόνο.
Γιατί δεν γίνεται νωρίτερα; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Επειδή κάποιοι που επηρεάζουν ισχυρά τις κυβερνητικές αποφάσεις πρέπει να προλάβουν να απαλλαγούν από όσα ομόλογα και τοξικά περισσότερα μπορούν. Ο λαός ας πάει να πνιγεί.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται λοιπόν ότι ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επιθυμεί καθόλου να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση. Φαντάζεστε αν στις επόμενες δεκαετίες τα παιδιά θα διδάσκονται στα σχολεία ότι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου είπε το “κύριοι επτωχεύσαμεν”; Ποιος Τρικούπης. Ποιος τον θυμάται τώρα αυτόν.
Γι αυτό λοιπόν επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τον Σαμαρά (που αρνείται επιμόνως) σε μια λογική συγκυβέρνησης. Πως θα γίνει αυτό; Πάμε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές με πρόσχημα τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το Μνημόνιο, κανείς δεν παίρνει αυτοδυναμία και αυτομάτως τίθεται θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Θα κάνουν δηλαδή πρόωρες εκλογές για να εκβιάσουν μετά συμμετοχή Σαμαρά σε κυβέρνηση σωτηρίας του τόπου και απαλλαγής του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων από την αποκλειστική ευθύνη των συνεπειών του Μνημονίου.
Αυτόν τον σκοπό άλλωστε υπηρετούν η αναγγελία νέου κόμματος από τη Ντόρα και η προκλητική καθημερινή υποστήριξη των κρατικοδίαιτων καναλιών στον Καρατζαφέρη. Δεν αποτελούν παρά τις εφεδρείες του ΠΑΣΟΚ.
Προσέξτε και κάτι ακόμα: Αιφνιδίως η Εξεταστική για τη Siemens πήρε παράταση έως τις 28 Οκτωβρίου και η Εξεταστική για τα ομόλογα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Είναι τυχαίο ότι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν έντονα με μια τόσο μεγάλη παράταση, την οποία συνέδεαν ευθέως με τις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου;
Είναι τυχαίο που ορισμένοι βουλευτές υποστηρίζουν πως το πόρισμα για την Ζήμενς θα πρέπει να κατατεθεί οπωσδήποτε ως τις 7 Οκτωβρίου επειδή ως τότε υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και να κλείσει η εξεταστική;
Είναι τυχαίο πως αν προκληθούν εκλογές παραγράφονται τα όποια αδικήματα για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Ζήμενς που είναι μόνο ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής;
Σκεφτείτε το διαφορετικά: Μπορεί να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να καταλήξει η Εξεταστική για την Ζήμενς σε παραπομπή των Τσουκάτου – Μαντέλη, ενώ στην υπόθεση του Βατοπεδίου θα βγαίνει κι απο πάνω η ΝΔ;



Πηγή






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.